Kulttuurialan järjestöjen, instituutioiden ja taiteilija-ryhmien toimittamat uutiset.

 

Liity uutistoimitukseen!

Tilaa tunnukset, joilla voit julkaista tiedotteitasi >>tällä lomakkeella.

 

 

> Palaa uutisten alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedotteiden lähettäjä vastaa itse niiden sisällöstä.

Kulttuurialan uutiset >> Matti Ijäs Reikäreuna-elokuvafestivaalin päävieraaksi

Matti Ijäs Reikäreuna-elokuvafestivaalin päävieraaksi

Seitsemäs Reikäreuna-elokuvafestivaali järjestetään Orivedellä 8.-11.9.2011. Festivaalin päävieraaksi saapuu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Matti Ijäs.


Ijäs on ohjannut elokuvia 1970-luvun lopulta lähtien ja pitkän uran varrelle mahtuu paljon pitkiä elokuvia, mutta erityisesti tv- ja lyhytelokuvia. Tunnetuimpia Ijäksen elokuvista ovat muun muassa Katsastus (1988) , Sokkotanssi (1999) ja Haaveiden kehä (2002). Reikäreunassa nähtävät Ijäksen elokuvat julkaistaan myöhemmin.


Yhdessä Matti Ijäksen kanssa Reikäreunan elokuvakilpailun raadin muodostaa taitelijavieras ja satunnaisvieras. Reikäreunan taiteilijavieraaksi saapuu kuvanveistäjä Kari Tykkyläinen. Pudasjärveläinen Tykkyläinen on värikäs ITE-taiteilija, joka on tunnettu suolle järjestämistään taidenäyttelyistä ja nimimerkillä tykylevits tekemistään YouTube-videoistaan. Hän tekee veistosten ja videoiden ohella maalauksia, valokuvia ja musiikkia. Satunnaisvieraaksi saapuu orivesiläinen työterveyshoitaja Päivi Suomela-Rautio, joka vastaa asiakasyritysten työterveyshuollon toteutumisesta ja suunnittelusta sekä on Työterveyshoitajat Pirkanmaan osaston puheenjohtaja.


Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toteutetut alle 30 minuuttiset elokuvat. Kilpailun palkintoina on jaossa yhteensä 600 euroa, jonka lahjoittavat Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja Oriveden kaupunki. Raati jakaa rahan haluamallaan tavalla. Elokuva tulee lähettää 31.5.2011 mennessä.


Reikäreuna on Pirkanmaan toiseksi suurin elokuvafestivaali, jonka neljäpäiväisessä ohjelmassa nähdään kotimaisten ja ulkomaisten elokuvien lisäksi myös kuvataidetta ja livemusiikkia. Ohjelmayhteistyötä tehdään viime vuoden tapaan muun muassa Tampereen elokuvajuhlien ja pohjoisruotsalaisen elokuvatuotantokeskus Filmpool Nordin kanssa. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuun alussa nettisivuilla www.reikareuna.com

Lähettäjä
Tuomas Korolainen
2011-04-29 14:21:15
Viimeksi muokattu
2011-04-29 14:23:26
Ei kommentteja