Liity uutistoimitukseen!

Nämä ovat kulttuurialan toimijoiden itse lähettämiä tiedotteita.

Tilaa tunnukset, joilla voit julkaista tiedotteitasi >>tällä lomakkeella.


 

 

 

 

 

 

 

 

> Palaa uutisten alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedotteiden lähettäjä vastaa itse niiden sisällöstä.

Kulttuurialan uutiset >> Aaveet tanssivat galleriassa

Aaveet tanssivat galleriassa

Kuvataideakatemian galleriassa saa nähdä oikean aave-esityksen, ja Forum Boxissa silmät lumotaan hienossa videinstallaatiossa, joka limittää videon ja kolmiulotteisen tilan. – Alla on myös Vielä Ehtii -osasto joulunalusviikolla päättyvistä näyttelyistä.

– Kuvia näyttelyistä, osoitetiedot ja aukioloajat löytyvät verkosta Näyttelyinfo-kalenterista: www.nayttely.info


KUVATAIDEAKATEMIAN galleriassa KALLE HAKKARAISEN ‘Bardo’-näyttely esittelee kolme videoinstallaatiota. Näyttely kokonaisuutena pohjustaa syksyllä 2012 ensi-iltansa saavaa näyttämöteosta – näyttely sijoittuukin kuvataiteen, elokuvan ja näyttämöteoksen rajamaille. Näyttely herkullisin osuus löytyy gallerian takimmaisesta huoneesta. Sinne Hakkarainen on rakentanut lumoavan videoinstallaation ‘vanhojen aikojen’ silmänkääntötemppujen ja taikureiden hengessä. Kyseessä on ennen elokuvan aikaa, 1800-luvulla keksitty taikurien tekniikka, jolla näyttämöille luotiin kummituksia ja tanssivia luurankoja. Nyt silmänkääntötekniikka on tuotu nykyaikaan käyttämällä hyväksi videotykkejä kaasulamppujen ja oikeiden näyttelijöiden sijaan. Näyttely jatkuu 31.12. asti.

Myös FORUM BOXISSA saa lumoutua videoinstallaation äärellä. JUHANA MOISANDERIN videoinstallaatiossa kuva rikkoo omat rajansa ja kurkottuu kohti kolmiulotteisuutta. Moisander rakentaa iso tilan kattoon ja vastakkaisille seinille sijoittuvien pienien elementtien välille hienon jännitteen.

Samaan aikaan Forum boxissa on esillä myös kahden muun taiteilijan näyttelyt. LAURENE BOIS-MARRIAGE paperista leikelty installaatio levittyy gallerian lattialle ja sieniin.
MAIJA NÄRHINEN, jota myös voidaan pitää ‘illuusioiden mestarina’, on tehnyt paljon käsitetaiteen alueelle kuuluvia näyttelyitä ja teoksia. Valokuvantarkasti maalaten ja piirtäen hän on esittänyt käsittelemiään ilmiöitä. – Tässä näyttelyssään Närhinen käsittelee hajoamista, entropiaa. Mapit eivät onnistu pidättelemään materiaalin tulvaa, ja ruutupaperien ruudut karkaavat omille teilleen.

Näiden näyttelyiden lisäksi VIELÄ EHTII seuraaviin, ennen jouluaattoa päättyviin näyttelyihin:

GALLERIA AKVART – JOULUBASAARI 22.12. asti

DUETTO – TUULA MOILANEN 23.12. asti: Humoristisia Japani-aiheisia puupiirroksia, mukana myös akryyli- ja pastellimaalauksia, kalligrafioita sekä käsityötuotteita yli 20 vuotta Japanissa asuneelta suomalaistaiteilijalta.

KAIKU – ROOM 22.12. asti: Kuvataideakatemian ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely esittelee syyslukukauden aikana kolmen viikon mittaisissa työpajoissa valmistuneita teoksia.

PUNAVUORI – JOULUNÄYTTELY 20.12. asti.

TILA – PETTERI BÜLOW 23.12. asti: Peiteltyjä matkakuvia ‘Outside the Box’ -näyttelyssä. ” Mitä useammin ja kauemmas matkustan, sitä enemmän vaikuttavat pohjois-eurooppalaiset suotimeni. Ne vääristävät näkymän… Matkustaessa on kiinnostavinta lopulta se, mikä ei näy.”

™-GALLERIA – SIRPA HÄKLI 21.12. asti: 25-vuotisen taiteilijauran retrospektiivinen näyttely esittelee hienona kokonaisuutena mahdottoman komeita maalauksia eri teemoista, joita taiteilija on vuosien varrella käsitellyt.

PIRKKO-LIISA TOPELIUS – Gallerian salongissa VILLI MAAILMA -näyttelyssä 4-9-vuotiaiden lapsosten luonto-aiheisia kuvia 22.12. asti. Gallerian puolella Marjaana Savanderin näyttely jatkuu vielä kuun loppuun.

Lähettäjä
Merja Heino
2011-12-20 13:36:00
Ei kommentteja