Liity uutistoimitukseen!

Nämä ovat kulttuurialan toimijoiden itse lähettämiä tiedotteita.

Tilaa tunnukset, joilla voit julkaista tiedotteitasi >>tällä lomakkeella.


 

 

 

 

 

 

 

 

> Palaa uutisten alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedotteiden lähettäjä vastaa itse niiden sisällöstä.

Kulttuurialan uutiset >> Vuoden aluksi gallerioissa inventoidaan elämää

Vuoden aluksi gallerioissa inventoidaan elämää

Galleria Laterna Magican kirjanjulkistamisnäyttely sekä Laura Kärjen näyttely Jangvassa kuvaavat kumpikin omalla tavallaan nykyaikaa, sen kauneutta ja rumuutta, voimauttavia ja voimia vieviä ilmiöitä. Lisää tietoa näistä sekä muista näyttelyistä Näyttelyinfon sivuilla www.nayttely.info

365.fi -sivusto on vuosina 2005-09 toiminut internet-projekti, jossa yhteensä 38 valokuvaajaa julkaisivat vuorollaan yhden kuvan päivässä suuren suosion saaneella 365.fi-verkkosivustolla. Nyt sivuston kuvamateriaalia on julkistettu “365.fi – Viisi vuotta valokuvina”-kirjassa. Galleria LATERNA MAGICASSA on esillä kirjanjulkistamisnäyttely, jossa pääsee vielä 7.1. asti tutustumaan näihin viiden vuoden aikana julkaistuihin kuviin.

Kirja ikuistaa paperille läpileikkauksen 365.fi-sivuston kuvamaailmasta. Yllättäviksi pareiksi yhdistettyinä kuvat tarjoavat tuoreita näkökulmia todellisuuteen, joka arjen kiireessä saattaa huomaamatta vilahtaa ohi.
– Onko maailmamme muuttunut muutamassa vuodessa, kuvausprojektin vuosista tähän päivään? Näyttely tarjoaa mahdollisuuden maailmankuvan inventaario-päivitykseen sopivasti näin vuoden vaihteen tienoilla.

Myös Galleria JANGVASSA LAURA KÄRJEN näyttely ‘Mitä sulle kuuluu?’ pureutuu aikaan, jossa elämme. Tekstiiliveistoksista ja installaatioista koostuva näyttely rakentaa kuvaa kiireisestä nyky-yhteiskunnasta ja ihmisestä, joka tuppaa hajoamaan sen paineissa. Kankaalle vedostetut vääristyneet ihmishahmot on ommeltu kolmiulotteisiksi figuureiksi, joiden reunojen yli kuvat venyvät. Näyttelyn äänimaailma tuo teokset osaksi arkipäiväistä ympäristöämme.

Näiden näyttelyjen lisäksi tämän viikon aikana ehtii nähdä vielä seuraavat, ensi viikonloppuna päättyvät näyttelyt:

Galleria FOGGA – ‘Pilvilinnoja ja muita kertomuksia’, kahdeksan eri puolilta Suomea tulevan taiteilijan yhteisnäyttely.

Galleria KATARIINA – ‘Luukku auki’, Helsingin Taiteilijaseuran jyrytetty yhteisnäyttely, jossa on mukana yhdeksän seuran jäsentaiteilijaa. Taiteilijat ovat käsitelleet näyttelyn teemaa vapaasti assosioiden, eri tekniikoin. Lopputuloksena syntyy monimuotoisuudesta huolimatta eheä kokonaisuus, joka sisältää hauskoja oivalluksia.

Galleria KORJAAMO – SANDRA KANTANEN: ‘Landscapes’. Kantanen käyttää valokuvissaan elementtejä, jotka kuuluvat perinteiseen kiinalaiseen tussimaalaukseen: esimerkiksi tyhjää tilaa sekä ohuen ja paksun viivan kontrastia. Tuloksena hän saa valokuviinsa vanhan kiinalaisen maisemamaalauksen herkkiä tunnelmia. Valokuvien maalauksellisuutta korostavat Photoshopilla tehdyt ‘maalausjäljet’, pensselijäljet jotka etäännyttävät ja osittain abstrahoivat teoksen. Osassa teoksista samaa maalauksellisuutta on saatu aikaan kuvan epätarkkuudella.

– Iso osa gallerioista on viettänyt joulun väliviikon suljetuin ovin, mutta nyt lepoaika on ohi. Tällä viikolla toistakymmentä galleriaa avaa uuden näyttelyn – kuvia ja tekstejä niistä on nähtävissä Näyttelyinfon sivuilla www.nayttely.info

Lähettäjä
Merja Heino
2012-01-02 15:08:50
Ei kommentteja