Liity uutistoimitukseen!

Nämä ovat kulttuurialan toimijoiden itse lähettämiä tiedotteita.

Tilaa tunnukset, joilla voit julkaista tiedotteitasi >>tällä lomakkeella.


 

 

 

 

 

 

 

 

> Palaa uutisten alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedotteiden lähettäjä vastaa itse niiden sisällöstä.

Kulttuurialan uutiset >> KITSCHIÄ JA KUOLEMANTANSSIA

KITSCHIÄ JA KUOLEMANTANSSIA

Galleria Aarnissa Ylva Holländerin installaatiossa kuolema soittaa rokkia ja kerää sieniä – ja seikkailee ihmisen sisuksissa. Forum Boxissa on nähtävillä mm. Paula Ollikaisen hienoja yhteiskunnallisia maalauksia. Rantakasarmissa neljän taiteilijan mielenkiintoinen ja monimuotoinen näyttelykokonaisuus esittele kitschiä ja romantiikkaa, ja Sinnestä löytyy ruotsalaisen Anna Rokan installaatioita. – Lisää kuvia ja tekstiä teoksista löytyy Näyttelyinfosta www.nayttely.info – Muista katsoa myös Koko Suomi- ja Pienet ilmot -osastojen kesänäyttelyilmoitukset!

Alla olevat näyttelyt päättyvät ensi sunnuntain 17.6. ellei toisin mainita, ks. www.nayttely.info


AARNI – YLVA HOLLÄNDER, ‘Omnia de vita – kaikki elämästä’. Holländer on rakentanut galleria Aarniin vaikuttavan installaation keskiaikaisen Kuolemantanssin – Dance Macabren – hengessä. Suuriin palloihin kurkistaessaan katsoja löytää luurankomaailman, jossa kuolema seikkailee erilaisissa elämän tilanteissa.

AKVART – IRMA UUSKALLIO, ‘Sateenkaaren alla’, akvarelleja.

AMA – ARJA JA AARNE JÄMSÄ, teoksia. Oriveteläisen maalari-veistäjä-taiteilijaparin yhteistyönäyttely kommentoi pariskunnan arjen sattumuksia. Niitä on koottu myös Aarne ja Arja -kirjaan, jossa kuvia täydentävät Arjan filosofiset kommentit ja reseptit.

ARTISTS STUDIO – TIMO TOLONEN, Suomalainen yö’, maalauksia. Tolosen hienot maalaukset kuvaavat todellisia paikkoja ja tilanteita, jotka ovat niin yleisiä, että ne menettävät yksittäisen tapahtuman dokumenttiluonteen ja muuttuvat yleispäteviksi kuviksi suomalaisesta yöstä, kaikessa kirjossaan. Huom., näyttely jatkuu 20.6. asti

BE’19 – LAURI SCHWANCK, ‘Hiljaista valoa’, maalauksia. Muodonmuutoksia käsittelevät figuratiiviset maalaukset rakentuvat ristikkäisistä ihmishahmoista, ja ne huokuvat hiljaista valoa.
– Gallerian virtuaaligalleriassa on esillä Lars Holmströmin konstruktivistisia, digitaalista kuvankäsittelyä hyödyntäviä serigrafioita.

FORUM BOX – Viiden taiteiljan yksityisnäyttelyt:
– PAULA OLLIKAINEN, ‘I don’t scare easily but..’, maalauksia kylmän sodan henkisestä ilmapiiristä ja siitä, miten se näkyy maailmankuvassamme nyt.
– JUSSI GOMAN, maalauksia tunteista, joita yhteiskunnan eri tasoilla toimivien ihmisten kohtaamiset saavat aikaan.
– SAMPPA TÖRMÄLEHTO, ‘Easy on Sundays’, maalauksia kuin b-luokan kauhuelokuvia, joissa terroria lyödään märällä kalalla kasvoihin (taiteilijan sanoin).
– BITA RAZAVI & JAAKKO KARHUNEN, mediaboxi: ‘How to do Things with Words’.

JOHAN S – JOHAN NYT! Pohjalaisen Taiteilijaliiton kahdeksan jäsenen yhteisnäyttely on osa Etelä-Pohjanmaan maakunnan esittäytymistä, joka täytti Senaatintorin menneenä viikonloppuna. Näyttely kuitenkin jatkuu ensi sunnuntaihin asti.

LATERNA MAGICA – SIRKKA LAAKKONEN, maalauksia, sekä TAITEILIJAELÄMÄÄ, eli EILA HUTRIN, sekä ESA, LEO ja LASSE NAUKKARISEN perhenäyttely, jossa on esillä grafiikkaa, valokuvia, koruja ja ääniä.

RANTAKASARMIN GALLERIA – ANSSI KASITONNI, MILLA KUISMA, VILLE RÄTY, MARIA STEREO. Yhteisnäyttelyssä “poppia, rokkia ja ristipistoja. Rappiota ja rakenteita. Kitschiä, romantiikkaa, herkkää naivismia ja suuria tunteita. Maalauksia, veistoksia, teoksia, videoita, neonkyltti”.

SINNE – ANNA ROKKA, ‘Heijastuksia menneestä tulevaisuudesta’, teoksia. Ruotsalaisella Rokalla on tapana tehdä isoja, monimuotoisia ja mielenkiintoisia, käsitteellisiä installaatioita.

TOPELIUS – FATIMA ALLER, ‘Nordic moods’, tanskalaisen, Keniassa syntyneen, monikulttuurisen taiteilijan maalauksia Pohjolan luonnosta ja valosta.

Älä unohda tätä: VIRKA galleriassa FLUSH! jatkuu edelleen ensi syyskuuhun asti. Näyttely esittelee mielenkiintoista taidetta Helsingin kaupungintalon käymälätiloissa. Kesäinen mansikkaretki Kauppatorille kannatta siis ulottaa viereiseen kaupungintaloon!

Lähettäjä
Merja Heino
2012-06-11 16:41:26
Ei kommentteja