Pieni Roobertinkatu 16 A,
00120 Helsinki

Projektinjohtaja Lauri Kaira

Puh: (09) 6803 4064
GSM: 0400 503 554
Fax: (09) 68034010

Lähetä meili

 


Luovan työn tekijät ja yrittäjä (Lyhty) on kulttuurialan yhteistyöprojekti

Työtä kansallisen kulttuuri-identiteetin ja työllisyyden hyväksi

Kansallisella kulttuurilla on aina ollut suuri merkitys Suomelle, sekä henkisesti että kansallisen identiteettimme kannalta. Nykyisin sen merkitys on laajenut myös talouteen ja työllisyyteen. Syynä on se, että luova ala on maailman nopeimmin kasvavia toimialoja.

Kulttuurin merkitys on laajentunut myös talouteen ja työllisyyteen. Elokuva, musiikki, tietokonepelit ja kirjallisuus ovat maailmalla kasvavia työllistäjiä. Ei ole kirkossa kuulutettu, että tästä kasvusta hyötyy nimenomaan pieni, pohjoinen Suomi. Luova ala on samanlainen kuin muutkin: työpaikat syntyvät sinne, missä on sille parhaat toimintaedellytykset.

Tässä kansainvälisessä kilpailussa maat jakautuvat voittajiin ja häviäjiin. Osa päätyy tuomaan lähinnä muualla tuotettua viihdettä – osa taas on itse vahvoja kulttuurin tuottajia ja viejiä. Selviytyminen tässä kisassa vaikuttaa sekä työllisyyteen että kansalliseen kulttuuri-identiteettiin.

  Tärkeitä asioita, sekä kansallisen kulttuurin, elämänlaadun että työpaikkojen kannalta.Nämä ovat tärkeitä asioista sekä kotimaisten yrittäjien ja taiteilijoiden kannalta että myös kansallisesti, työllisyyden ja kulttuuri-identiteetin kannalta.

Siksi toimialan järjestöt perustivat vuonna 2003 yhteistyöprojektin Luovan työn tekijät ja yrittäjät (Lyhty), joka työskentelee omilla pienillä resursseillaan toimintaedellytysten kehittämiseksi Suomessa.

> Jäsenjärjestöt

> Yhteystiedot

> Valtuuskunta

> Lyhdyn lausunnot