Lindholmille kaupattiin Yön piraattilevyä Tallinnassa 

"Kyllä mä pyytäisin, että ihmiset ostaisivat meidän levyt ihan valtuutetuilta jälleenmyyjiltä."

Näin sanoo  Yö-yhtyeen Oli Lindholm, jolle on kaupiteltu oman levyn piraattikopioita Tallinnassa.


Haastattelu: Samuli Knuuti (lyhennetty nettikäyttöön),
Kuvat: Poko Records


"Kun olin Tallinnassa käymässä, kyllähän siellä monen katukauppiaan ghettoblasterista pauhasi ’Rakkaus on lumivalkoinen’. Kysyin niitä kaupitelleilta tytöiltä, että kannattaisiko levy ostaa; ne vastasivat, että juu juu, on tosi hjuva levy."

”En ruvennut tyttöjä kovistelemaan, koska ne olivat selvästi toisten palveluksessa, eivät ne itse tienneet mitään rikollista tekevänsä."

"Kyllä mä kovasti toivoisin ja pyytäisin, että ihmiset ostaisi meidän levyt ihan valtuutetuilta jälleenmyyjiltä, kuten sanonta kuuluu."

Kokemukset taksikuskina avuksi

Yö on aina tunnettu suomalaisen rockin duunareina, haalarihommia pelkäämättöminä työmyyrinä.

"Mullahan oli vielä koko 90-luvun verokirja aina jossakin muualla", Olli kertoo. "Mä tein työtä siivoojana, siivousfirman esimiehenä, kiinteistövälittäjänä, taksikuskina ja välillä väsäsin liikelahjoja, joita itse kaupittelin torilla. Oli terveellistä tehdä töitä ihan tavallisten ihmisten kanssa."

"Taksikuskin hommaa kieltämättä vaikeutti tämä rokkiduuni, kun asiakkaat usein pottuili siitä, että eikö levyt enää myy, kun on tarvinnut rattiin tarttua. Parhaat jutut kuuli aina niiltä asiakkailta, jotka ei tienneet olevansa rocklaulajan kyydissä."

"Kannattaa tehdä sitä, minkä osaa parhaiten", Olli toteaa YÖ:n tyylistä. "Mä en häpeä olla vanhanaikainen. Musta esimerkiksi internetin voisi räjäyttää taivaan tuuliin, sillä mä kaipaan sitä asiaa, jolloin ihmisille soiteltiin silloin kun haluttiin sopia asioista. Näinä uljaina sähköpostiaikoina kaikki kun tuppaa jäädä tekemättä."  []