Liity uutistoimitukseen!

Nämä ovat kulttuurialan toimijoiden itse lähettämiä tiedotteita.

Tilaa tunnukset, joilla voit julkaista tiedotteitasi >>tällä lomakkeella.


 

 

 

 

 

 

 

 

> Palaa uutisten alkuun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedotteiden lähettäjä vastaa itse niiden sisällöstä.

30.04.2012 |

VAPPU TAITEELLE!

Suurin osa gallerioista viettää Vappua jossain muualla. Muutamat kuitenkin pitävät ovensa auki ja tarjoavat mahdollisuuden toisenlaiseen vapunviettoon. Siispä skumppapullo kainaloon ja galleriakierrokselle – avoinna ovat ainakin Forum Box, Kolmas Kerros, Malmitalon galleria, Hanasaari ja Kaiku. – Lisätietoja ja kuvia löytyy Näyttelyinfosta, www.nayttely.info
24.04.2012 |

HELSINKI PHOTOGRAPHY BIENNAL – vielä ehtii!

Helsinki Photography Biennalin viimeiset päivät ovat käsillä – pidä kiirettä, näyttelyitä on ympäri kaupunkia monessa paikassa. Lisäksi kannattaa käydä esimerkiksi G12 katsomassa Antti Moilasen veistoksia, Gjutarsissa Viivi Niemisen valokuvia ja Vuotalossa Laura Kärjen installaatioita, ks. www.nayttely.info
17.04.2012 |

alpo aaltokoski companyn kahden teoksen ensi-ilta

Nykytanssin ja klassisen musiikin vahva liitto jatkuu Pyörteiden tekijän Alpo Aaltokosken tulevassa Rukoilijat | Yksi Päivä ja Yksi Yö teosten tupla-ensi-illassa!
16.04.2012 |

VIDEON, MAALAUKSEN JA VALOKUVAN LIITTO

Forum Boxissa Jenni Toikan videoinstallaatio on hieno esitys siitä, miten maalaus, video ja tila voivat yhdistyä. Teoksesta tulee mieleen elokuvan ‘Maalaukseen kadonnut nainen’ nimi, jonka tämä teos ikään kuin konkretisoi. Amassa Nanna Hännisen teoksissa maalaus ja valokuva limittyvät moninkertaisesti päällekkäin. Aarnissa Sirkku Ketola operoi Photoshopilla, ja toteuttaa teokset grafiikalla vanerille. – Lisäksi pitää muistaa Helsinki Photography Biennal (HpB) 2012, joka on levittäytynyt ympäri kaupunkia useisiin gallerioihin ja erilaisiin tiloihin – kartta on saatavissa esimerkiksi galleria MUUsta ja Hippolytestä. Lisää tietoa kaikista löytyy Näyttelyinfosta, www.nayttely.info
10.04.2012 |

HERKKÄÄ PUUPIIRROSTA, VEIKEÄÄ AKVARELLIA

Galleria G:ssä on esillä Annu Vertasen kerroksellisia puupiirroksia, tm-galleriassa Markku Arantilan hilpeitä akvarelleja. Nämä ja muut alla esitellyt ovat nähtävissä vielä tämän viikon sunnuntaihin 15.4. asti. Lisää tietoja löytyy Näyttelyinfon sivuilta.
29.03.2012 |

Marja Mattlarin konserttikiertue starttaa Mikkelistä

Upea laulaja – lauluntekijä Marja Mattlar juhlistaa uutta Kuu – albumiaan kiertueella tunnelmallisissa konserttitiloissa, ja kiertueen ensimmäinen esiintyminen on osuvasti nostalgisella Naisvuoritalolla pe 20.4.
25.03.2012 |

ENKELIN JA IHMISEN KUVIA

Artists’ Studiossa on esillä Zsuzsa Demeterin puttoaiheisia maalauksia, Duetossa Juho Karjalaisen herkänvoimakkaita figuureja, Foggassa naisenkuvia ja Jangvassa veteen peittyviä ihmishahmoja. Ihminen lienee kuvataiteen eniten käsitelty aihe, ja kyllä meistä riittääkin ammennettavaa. Kuvia teoksista Näyttelyinfosta: www.nayttely.info – Muista katsoa myös Pienet ilmot- ja Koko Suomi -osastot!
19.03.2012 |

VÄRIKKÄITÄ VEISTOKSIA

Forum Boxissa Antti Oikarinen yllättää katsojan paneutuessaan veistoksen olemukseen, ja Topeliuksessa Satu Loukkola korostaa pää-veistosten ominaisuuksia tekemällä ne värillisiksi. – Kiirettä pitää, jotta ehtii nähdä kaikki ensi viikonloppuna päättyvät näyttelyt! Lisätietoja Näyttelyinfosta, www.nayttely.info
15.03.2012 |

WIGWAMLEGENDA JUHLISTAA UUTTA LEVYÄÄN MIKKELISSÄ 30.3.12

Yleisölle harvinaista herkkua tarjoillaan Mikkelin Naisvuoritalolla, kun Jukka Gustavson Organ Fusion Band juhlistaa uutta levyään 30.3. Jukka Gustavson vaikutti kosketinsoittajana legendaarisessa Wigwamissa, joka tasoitti tietä suomalaiselle progressiiviselle rockille. Wigwamista vuonna 1974 soolouralle lähtenyt Gustavson ei ole viime aikoina ehtinyt keikkailemaan paljoa. Viimeinen puolivuotinen on kulunut studiossa Jukka Gustavson Organ Fusion Bandin uuden levyn nauhoitusten parissa.
12.03.2012 |

GRAFIIKKAA, MAALAUKSIA, VALOKUVAA

Suurin osa gallerioista jatkaa näyttelyitään vielä ensi viikolla, joten päättyvien näyttelyitten vinkkilista on lyhyt. Niinpä taiteen ystäville jääkin hyvin aikaa vielä ensi viikonloppuun asti vierailla myös Kaapelitehtaalla katsomassa Taidemaalariliiton jättiläismäistä TEOSVÄLITYSTILAISUUTTA, jossa on esillä noin 1500 teosta yli 400 taiteilijalta!