Kulttuuri


Luovan työn tekijät ja yrittäjä (Lyhty) on kulttuurialan yhteistyöprojekti

Työtä kansallisen kulttuuri-identiteetin ja työllisyyden hyväksi 

Kansallisella kulttuurilla on aina ollut suuri merkitys Suomelle henkisesti ja kansallisen identiteettimme kannalta. Nykyisin  sen merkitys on laajenut myös talouteen ja työllisyyteen.

Syynä on se, että luova ala on maailman nopeimmin kasvavia toimialoja. Elokuva, musiikki, tietokonepelit ja kirjallisuus ovat maailmalla kasvavia työllistäjiä.

Ei ole kirkossa kuulutettu, että tästä kasvusta hyötyy nimenomaan pieni, pohjoinen Suomi. Luova  ala on samanlainen kuin muutkin: työpaikat syntyvät sinne, missä on sille parhaat toimintaedellytykset. 

Tässä kansainvälisessä kilpailussa maat jakautuvat voittajiin ja häviäjiin. Osa päätyy tuomaan lähinnä muualla tuotettua viihdettä –  osa taas on itse vahvoja kulttuurin tuottajia ja viejiä. 

Selviytyminen tässä kisassa vaikuttaa sekä työllisyyteen että kansalliseen kulttuuri-identiteettiin.

Nämä ovat tärkeitä asioista sekä kotimaisten yrittäjien ja taiteilijoiden kannalta että kansallisesti työllisyyden ja kulttuuri-identiteetin kannalta. Siksi toimialan järjestöt perustivat vuonna 2003 yhteistyöprojektin Luovan työn tekijät ja yrittäjät (Lyhty), joka työskentelee omilla pienillä resursseillaan toimintaedellytysten kehittämiseksi Suomessa.Lisätietoja  ylhäällä vasemmalla
Tulosta tämä sivu Kulttuuriuutiset.net - uutisia, mielipiteitä ja tiedotteita luovalta alalta | Yhteystiedot